Pages

Sunday, 1 May 2016

Sehari di The Big Bad Wolf Book Sale Jakarta

Sunday, 1 May 2016
Kemarin (Sabtu, 30 April 2016), aku bersama keluargaku menghabiskan malam minggu ku untuk pergi ke event yang sudah dinanti-nantikan hampir seluruh booknerds di Indonesia: the Big Bad Wolf Book Sale! Event yang berlokasi di ICE (Indonesia Exhibition and Convention), Bumi Serpong Damai, Tangerang Selatan ini adalah sebuah bazzaar buku "terbesar" di dunia yang berasal dari negara tetangga kita, Malaysia. Bayangkan, buku-buku import dan mainan-mainan anak di diskon 60-80%! Tentu semua bersemangat, termasuk aku, dan kemarin aku datang untuk membuktikannya.


Di sebelah penanda masuk ini terdapat denah lokasi buku-buku- yang sayangnya lupa aku ambil gambarnya- dari Mizan, Fantasy, Young Adult, sampai Reference Books ada disini. Aku sudah membacanya sebelum sampai disini (thanks to the Internet) jadi setelah mengambil trolley sesaat setelah masuk, aku langsung menuju ke tempat yang telah aku incar. Guess what? xP

Suasana BBW hari pertama, in the PM.
Rame nggak, Kal?? Ramenya biasa sih, menurutku. Ngga rame-rame banget, kita masih ada space yang gak desek-desekan untuk milih buku. Tapi makin malem makin rame, sih.

Beberapa koleksi buku (yang random ku foto) di BBW.
Ada buku apa aja, lengkap nggak? Banyak buku populernya kah? Lengkap disini sih relatif, tapi setelah hampir 3 jam berkeliling aku lumayan banyak nemuin buku-buku penulis populer kayak Patrick Ness, Jodi Picoult, Rick Riordan, Ransom Riggs, Cassandra Clare,dll. Boxset THG, The Maze Runner, dan Hush Hush series pun ada. Buku-buku yang ngga aku expect bakalan ada pun tersedia, kayak Illussionnya Aprilynne Pike. Buku-buku literaturnya menurutku lumayan lengkap, dari Wuthering Heights berbagai edisi, Jane Eyre, sampai Arabian Nights. Tapi dicatat ya buku-buku seri nya ngga semua lengkap, seperti cuma ada Hollow City (walau katanya siangnya ada, hiks), City of Heavenly Fire, dan TID Clockwork Princess. Kalau mau beli buku buat sepupu/ keponakan yang masih kecil juga disini banyak banget, dari coloring book sampai sticker book kartun-kartun. Non fiksi nya juga banyak, dari buku biografi, resep sampai buku travel& transportasi.

Harga rata-rata nya? Kurang dari 100 ribu Rupiah. Cuma buku yang tebel banget nget yang harganya lebih dari 100, itu juga masih dibawah 150 ribu.

Kondisi bukunya gimana? Oiya, semua buku masih dalam kondisi bagus kok. Paling hanya beberapa (sangat dikit) yang ada bekas label harganya, tapi overall masih sangat layak beli, apalagi dengan great deal kayak gini.

Selain buku ada apa lagi? Mainan anak-anak bisa kalian temuin di section kanan hall, dan koleksinya sangat banyak dan di pojok kanan ada semacam corner untuk barang-barang lucu koleksi, dan bisa dijadiin spot foto juga, hehe.

Haul!!:D
Setelah memilah-milah buku yang aku masukkan ke trolley (hampir 10:p) ini dia hasil belanjaanku kemarin~ selain beberapa buku anak, hehe
-Boxset TMR: 200 ribu
-Ender's Game: 60 ribu

Harganya emang gila-gilaan sih, tapi buku-buku incaranku yang lain udah pada abis :((( biar kalian ga ngalamin kejadian kayak aku dan agar pengalaman belanja kalian di BBW makin enak, ada beberapa tips dariku pribadi dan beberapa yang aku kumpulkan dari berbagai sumber, yang terbukti bermanfaat buatku;

!!!!!!! 1) Buat buku incaran sebelum datang. Ngga mau tabungan kita habis karena kalap belanja kan? Apalagi cuma karena tertarik sama cover, pulang-pulang kita ga tertarik lagi buat baca. Ingat, self-control, beli yang bener2 pengen kita baca aja, atau ngga uang yang bisa kita beli untuk buku lain bakal terbuang sia-sia.
2) Datang pagi. Ini mencegah buku incaran kamu bakalan abis, karena banyak yang stoknya emang ngga sebanyak yang lain.
3) Langsung ambil trolley sedatangnya. Sangat berguna untuk mengamankan buku incaran kita, keburu habis nanti.
4) Bawa kantong belanjaan dari rumah. Tentunya kita membantu pengurangan pemanasan global lewat langkah yang satu ini. Jangan kayak aku yang lupa ya (hiks)

Sekian untuk pengalamanku di Big Bad Wolf Book Indo, semoga bisa bermanfaat untuk yang berencana datang (masih sampai tanggal 8 Mei ini!!) dan bisa membuat yang sudah datang untuk mengenang kembali ceritanya disini #ciaelah. Kalau masih ada pertanyaan boleh ditinggalkan di kolom komentar dibawah. Ciao!

P.S.: Semua jenis kartu pembayaran yang bertanda Visa dan Mastercard bisa digunakan disini (termasuk semua kartu Mandiri) kecuali BCA. 

It was a blast!

Friday, 5 February 2016

2015 Books Wrap-Up!

Friday, 5 February 2016

image


This post is actually a  pretty late post meant to be posted on early Jan, but I do get skeptic a little (?) about this post then all of a sudden want to share it to all of you now. This post has also been posted on my personal Tumblr, just message me if you want to check it out too!


**
Books read: 30

Number of re-reads: 4
Ebook reads: 4
**

BOOKS I READ IN:

  • January
  1. Mockingjay (The Hunger Games #3) by Suzanne Collins - 4/5 stars // finally decided to read this although I’ve already know the ending, the epilog (who doesn’t know it though?)
  2. Wings (Wings #1) by Aprillyne Pike -
  3. Spells (Wings #2) by Aprillyne Pike -
  4. Illusions (Wings #3) by Aprillyne Pike - 4/5 stars
  5. Destined (Wings #4) by Aprillyne Pike - 4/5 stars // IT HAS THE BEST ENDING EVER YOU GUYS AND I‘M STILL TORN BETWEEN CHOOSING DAVID OR TAMANI ALTHOUGH THE SERIES HAS ENDED I’M DEFINITELY NOT OKAY 
  6. The Kane Chronicles: Survival Guide by Rick Riordan - 3/5 stars
  7. Monte Carlo: Skenario by Arumi E. - 2/5 stars
  8. Casablanca: Forget Me Not - 3/5 stars
  • February
  1. Shatter Me (Shatter Me #1) by Tahereh Mafi - 3/5 stars // too much metaphors, too tiring to read but ok
  2. Destroy Me (Shatter Me #1.5) by Tahereh Mafi - 4/5 stars // it’s probably my fav among the series, w a r n e r though [ebook]
  3. This Is What Happy Looks Like by Jennifer E. Smith - 3.5/5 stars // sweeeet I really need to read Happy Again soon
  4. Melbourne: Rewind by Winna Efendi - 4/5 stars // still a fave
  5. To All The Boys I’ve Loved Before by Jenny Han - 4/5 stars 
  • March
  1. The Naked Traveler Anthology by Trinity - 3/5 stars // short read found in the library, hehe me likey
  2. Unravel Me (Shatter Me #2) by Tahereh Mafi - 4/5 stars // it gets better, the series
  3. Fracture Me (Shatter Me #2.5) by Tahereh Mafi - 3/5 stars
  4. Ignite Me (Shatter Me #3) by Tahereh Mafi - 4/5 stars // and better, the series. Juliette and Warner  though >>>>>>>
  5. The Elite (The Selection #2) by Kiera Cass - 2/5 stars // sigh America sigh forever sighing in this book because AMERICA so confusing 
  • April
-
  • May
-
  • June
  • July
-
(what, 4 months in a row not reading ANYTHING?)
  • August
  1. The One (The Selection #3) by Kiera Cass - 4/5 stars // thank God America is behaving more here
  2. In A Blue Moon by Ilana Tan - 3.5/5 stars //not Ilana Tan’s best work but I think this book is okay
  • September
  1. The Heir (The Selection #4) by Kiera Cass - 4/5 stars
  2. The Chronicles of Audy #1: 4R by Orizuka - 4/5 stars
  3. The Chronicles of Audy #2: 21 by Orizuka - 5/5 stars // FEELS the only book with full rating on it becoz it’s surely a book with lots of roller coaster of emotions
  4. The Chronicles of Audy #3: 4/4 by Orizuka - 3/5 stars // such a disappointment especially since I’m a bit hoping, #TeamRexAllTheWay
  • October
  1. You Are The Apple of My Eye by Giddens Ko - 3.5/5 stars // it’s a mix between ‘meh’ moments and heart-warming moments orz
  2. The Crown of Ptolemy (Percy Jackson and Kane Chronicles Crossover #3) by Rick Riordan - 4/5 stars // hoping for Jason, Piper, and Leo’s turn to be written #kapan #kapankapan
  3. Percy Jackson’s Greek Gods by Rick Riordan - 4/5 stars // didn’t expect to enjoy this
  • November
-
  • December
  1. Holland: One Fine Day in Leiden by Feba Sukmana - 4/5 stars // loved it more than I thought I would
  2. P.S. I Still Love You - 3.5/5 stars // I got mixed-feelings toward this book. What I know for sure: I NEED MOREEEEEE
  3. Happy Again (This Is What Happy Looks Like #1.5) - 4/5 stars // it was such a magical read omg the long-lost book hangover is here attacking me again bcz THIS BOOK I NEED MOREEEEEE (2)
///////
Longest book read: Unravel Me by Tahereh Mafi (Shatter Me #2) - 461 pages
Shortest book read: Fracture Me by Tahereh Mafi (Shatter Me #2.5) - 62 pages
Unfinished book
-Swiss: First Snow in Zurich by Alvi Syahrin // a lot of my friends recommend me this book but it just didn’t right on me.. I don’t know, the conflict is just..
///////

I didn’t set any reading challenge for this year since I know I will not be able to read much (hey I’m just a high school junior I can’t buy books anytime I want because $$$) but I thought I’m gonna read more than last year, and I did! Not really setting a reading challenge, but I think I’m gonna read 30-ish books, and I did, too! I at first joined Receh Untuk Buku 2015, where you collect your small money/change the whole year to buy books in the end of the year but I gave up since regarding to what I just said earlier, every spare change I have is very useful to buy books (in general). There’s also this 2015 book challenge (you can search in on Google) that I meant to do but it’s only in my heart, I never declared it since I know I can’t done it. Me. 
I read kinda a lot in early 2015 but it didn’t stay for a long time, only until March then I have a 4 months in a row not reading anything, I know, I can’t believe it myself, especially it’s holiday season where I mostly stay at home. When school starts, I get to read some books, more books than those 4 months unwanted break because almost all of my new (girl) classmates loved reading, so we recommend and share books to read, hehe. November also being spent by reading nothing, maybe it’s because it’s been a pretty hectic month, I don’t know (I’ve forgotten already sigh). Overall I’m pretty satisfied with my reading this year, especially compared to last year. Soooo.... Au Revoir, 2015! Bonjour, 2016!

Monday, 7 December 2015

[BOOK REVIEW] Holland: One Fine Day in Leiden - Feba Sukmana

Monday, 7 December 2015
Holland: One Fine Day in Leiden

Nama Buku: Holland: One Fine Day in Leiden
Penulis: Feba Sukmana
Penerbit: Bukune
Seri: Setiap Tempat Punya Cerita (STPC) #5
Tahun Terbit: 2013
Format: Paperback
Jumlah halaman: 300 halaman
ISBN: 6022201160
Rating Books&Stardust: 4/5

***

Kara adalah seorang gadis berumur 23 tahun yang semenjak kelahirannya dibesarkan oleh kakek dan neneknya, tanpa sedikitpun kasih sayang dari orangtua kandungnya. Ia menghabiskan seluruh hidupnya bertanya-tanya mengenai keberadaan orangtua -ibu- nya dan tak pernah ada yang memberinya jawaban. Tumbuhlah ia menjadi seorang yang pemurung dan penyendiri, berusaha untuk mengubur rasa kecewa, marah, bahkan dikhianati karena ia tidak mengetahui asal usul orangtua kandungnya sendiri. Setelah berpindah dari Yogyakarta untuk mengambil pendidikan sarjana di Jakarta, ia memutuskan untuk pergi lebih jauh lagi ke Belanda dari tempat tinggalnya yang menyembunyikan banyak jawaban, berharap lambat laun ruang kosong di dalam hatinya yang seharusnya penuh dengan kasih sayang seorang ibu bisa terisi penuh, entah dengan apa. Tetapi, yang ia dapat beberapa minggu sebelum keberangkatnnya adalah kenyataan bahwa selama ia berada di Negeri Bunga Tulip tersebut, yang ia cari-cari selama ini hanyalah tak sampai 1 jam perjalanan kereta. Di dalam hatinya, ia sangat ingin mencari tahu keberadaan ibunya, tetapi terlalu takut untuk melaksanakannya, yang menambah beban di pundaknya. Ditambah lagi pada saat di Belanda, ia mulai jatuh hati dengan seorang pangeran hujan yang menjadi matahari di tengah kehidupan kelabunya.

"Aku tidak disini untuk jatuh cinta..."

***

Awalnya, aku agak ragu untuk membaca buku ini karena pengalaman-pengalamanku sebelumnya yang kurang mengenakan dalam membaca lini seri Setiap Tempat Punya Cerita (STPC) dari Bukune, tetapi berkat berbagai pendapat positif dari teman-temanku mengenai buku ini, (dan apa salahnya mencoba), aku mulai membuka halaman pertama.

Dan hasilnya? Aku menikmatinya, lebih dari yang aku kira

Bersetting di Negeri Kincir Angin, pembaca akan disuguhi cerita yang menurutku sangat "well-written". Kata demi kata mengalir tanpa memaksa, pemilihan diksinya indah tetapi tidak berlebihan. Aku sempat khawatir akan menghentikan buku ini ditengah-tengah pada saat membacanya karena aku tidak tahu akan dibawa kemana cerita ini, tetapi secara tidak sadar aku sudah tinggal beberapa halaman lagi menuju akhir cerita. Alur yang digunakan adalah alur maju-mundur dengan sudut pandang orang ketiga serba tahu untuk membahas kenangan masa kecil Kara, tetapi tidak terlalu banyak. Buku ini lebih dominan membahas tentang pergolakan batin yang dihadapi Kara dalam mencari ibunya, tetapi terdapat juga tokoh sang pangeran hujan (yang menurutku lebih seru untuk dirahasiakan namanya) yang menurutku tidak terlalu dominan untuk pemeran utama tetapi tidak terlalu sampingan untuk menjadi pemeran pendukung. Terdapat juga kakek nenek Kara serta teman-teman Kara, baik teman serumah ataupun teman kuliahnya di Universitas Leiden sebagai tokoh pendukung yang porsinya pas, tidak lebih dan tidak kurang. Judul masing-masing bab sangatlah catchy dan pembaca akan disuguhi pengetahuan-pengetahuan mengenai Belanda dan bahkan hubungan Belanda di Indonesia tanpa merasa "digurui" sama sekali. Biasanya aku sangat tidak menyukai pembicaraan seorang Indonesia yang membicarakan negaranya ke warga negara lain/ warga negara lain yang menanyakan sesuatu tentang negara tersebut, karena terkesan memaksa, tetapi lain hal dengan buku ini. Aku tidak mempermasalahkannya sama sekali. Cara penulis menggambarkan setting cerita membuat pembaca seolah-olah ikut berada disana. Aku juga sangat suka dengan penempatan kata-kata yang diulang seperti "Ibu yang pergi. Kara yang mencari." di berbagai kesempatan karena hal tersebut menambah feels dalam cerita (mungkin ditunjang dengan penempatannya yang pas). Pertanyaan-pertanyaan Kara mengenai keberadaan ibu dan pangeran hujannya pun akan dibumbui semacam plot-twist di endingnya, dimana buku ini ditutup dengan sangat indah.

Satu hal yang membuatku kurang 'srek' dengan buku ini: penggunaan bahasa Belandanya yang terlalu sering. Pada awalnya memang terdapat terjemahannya, tetapi sampai belakang penggunaannya agak terlalu banyak sehingga pembacapun menjadi lupa arti dari kata-kata tersebut.

Secara keseluruhan, buku ini sangat tidak mengecewakan. Glad I gave this book a chance.

Saturday, 17 October 2015

GARAGE SALE: BUKU IMPOR DIBAWAH 50RIBUAN!

Saturday, 17 October 2015
Halo teman-teman Books&Stardust, sudah lama ya sejak terakhir posting disini. Di postingan kali ini aku ingin menjual buku-buku imporku kepada kalian semua yang bertempat tinggal di Indonesia.

Beberapa buku masih di segel, beberapa baru hanya dibaca beberapa halaman, dan beberapa bahkan masih ada yang belum dibaca sama sekali. "Kenapa dijual?" Well..beberapa buku disini adalah hasil impulsive buy ku dimana setelah membelinya, aku tidak mempunyai keinginan untuk membacanya (alias hanya keinginan sesaat, jangan ditiru), sehingga daripada membuat sesak rak buku ku, lebih baik aku jual saja uangnya, kan bisa aku belikan buku (yang benar-benar aku mau) lagi hehehe ditambah aku sedang membutuhkan uang untuk menambah tabunganku untuk kuliah (aku adalah seorang siswi kelas 11 / 2 SMA, btw,) jadi..


RADIANT SHADOWS (WICKED LOVELY #2) - MELISSA MARR
-Bahasa: Inggris
-Paperback
-Masih segel
*RP50.000 (belum termasuk ongkir)


DREAM-SONGS - GEORGE R.R MARTIN
-Paperback
-Bahasa: Inggris
-Ada sedikit label bekas harga di cover, belum pernah dibaca
*RP35.000 (belum termasuk ongkir)*


THE COVE - RON RASH
-Paperback
-Bahasa: Inggris
-Ada sedikit bekas label di cover buku, belum pernah dibaca
*RP40.000 (belum termasuk ongkir)*


SHADOW OF NIGHT (PART OF DISCOVERY OF WITCHES SERIES) - DEBORAH HARKNESS
-Paperback
-Bahasa: Inggris
-Masih segel
*RP45.000 (belum termasuk ongkir)*

/////////////////////

**Untuk pemesanan, bisa menghubungi via line: kalistaaputri atau SMS: 08992551879
**Untuk booking maksimal 2 x 24 JAM. Pembayaran maksimal 1 x 24 JAM, nomor rekening akan diberitahu jika sudah ingin mebayar.
**Ongkos kirim dari Tangerang, Banten.

So, tunggu apalagi? Harga-harga buku diatas bisa lebih dari setengah harga aslinya lho, ditunggu orderan nya!:D

(Buku yang sudah terjual dihapus fotonya dari post ini)

Monday, 9 June 2014

May Book Haul

Monday, 9 June 2014
I know it's June already, but welcome to May Book Haul! I've been wanting to post this exactly on May, before June approaches, but I procrastinate, again. Plus I have something that keeps me occupied last month. So, without further ado, here it is!

YAY. Finally, after looking forward to buy this since last year or so. Bought this in Gramedia Tangcity for only IDR20.000, such a great price, isn't it? 4/5— 1 book to go!

2. Eleanor & Park by Rainbow Rowell
I was visiting my sister at Siloam Hospitals Lippo Village when I bought this in it's Books&Beyond for IDR125.000. Can't wait to read this!

On May 29th, I went to Jakarta Book Fair 2014 and got these books from Periplus' stand;


Okay.. I just knew that this book is the third installment of the Kathryn Dance series, but guess I can read it without reading the previous books first? I don't know. I actually still in doubt whether I should read this or not since it's a mystery-thriller book and I can get paranoid by myself.



 I honestly don't know what's the book about but since I wanted to read George R.R. Martin's, I decided to buy this. Anyone knows about this? I mean like what kind of book is this? Guess it's not the Game of Thrones series, right?


I actually got this book on June, but since I don't think I'll buy any books again this month (or perhaps till July), I decided to add it here anyway;


You may wonder, why May Book Haul, not like the usual combining haul? Well, as you can see, I bought more books rather than usual, and as stated above, I don't think I'll buy any books on June/July. I have less urge to buy books after I went to Jakarta Book Fair (is it a bad or a good thing? I don't know) and my real summer break is approaching (soooo?). Oh, I haven't read any of the books above.

That's all for last month's book haul. See you soon!

Friday, 6 June 2014

The Red Pyramid (Kane Chronicles #1) by Rick Riordan

Friday, 6 June 2014
 

"Ever since their mother's death, Carter and Sadie have become near strangers. While Sadie has lived with her grandparents in London, her brother has traveled the world with their father, the brilliant Egyptologist, Dr. Julius Kane.

One night, Dr. Kane brings the siblings together for a "research experiment" at the British Museum, where he hopes to set things right for his family. Instead, he unleashes the Egyptian god Set, who banishes him to oblivion and forces the children to flee for their lives.

Soon, Sadie and Carter discover that the gods of Egypt are waking, and the worst of them — Set — has his sights on the Kanes. To stop him, the siblings embark on a dangerous journey across the globe - a quest that brings them ever closer to the truth about their family and their links to a secret order that has existed since the time of the pharaohs...."

**

After their mom's death, Carter and Sadie Kane lived separately; Carter, 14, with their dad an Egyptologist travelling the world, while Sadie, 12, lived as a normal school girl in a flat in London with their grandparents. Carter and Sadie barely knew each other. Sadie only allowed to meet her father (and Carter, of course) twice a year.

One night, their dad Julius Kane brought them to the British Museum. They thought it was a normal visit to the museum, but their father has another plan. He said he will make things "right" again. Instead of making things "right" again, he accidentally blew up the Rosetta Stone and release 5 Egyptian gods& goddesses, including Set, whom plans on creating destruction. Their father was trapped in a golden coffin by Set. Later they found out they were magicians and were the most powerful descendants of the pharaohs since thousand of years ago.

Their lives changed ever since. They must rescue their dad and save the world.

I've read this book before in Indonesian and really liked it. My second time reading this book (in English), and I still really liked it.

As always, Riordan made his heroes very human, with self-doubts and et cetera. Plus Carter and Sadie were siblings where sometimes they have different opinions, where sometimes jealousy sparked between them. No perfect siblings, right? There's also a bit romance in this book and plot twists, plot twists.

I'm a bit mad at Uncle Rick (well, not really a bit) because Sadie here seems more stand out rather than Carter. Yes, Sadie's characters were more eccentric than Carter but I thought he supposed to have more role than Sadie. Maybe that was my imagination, Sadie having more role than Carter, or Carter did have more role than Sadie but I didn't noticed? I don't know. The thing is, I just hope there would be Carter's character development in the next book (which I'm currently reading). Oh, and Sadie didn't seem like a 12 years old girl.

Told by both Carter and Sadie in their own Point of Views, I thought the English was more simpler than the Heroes of Olympus series.

I really like it, so 4/5 stars. Very recommended.

Saturday, 31 May 2014

Book Blogger Test

Saturday, 31 May 2014
Hello, and welcome to Book Blogger Test! This is a book tag and I'd like to thank Winnie at Lemonade Reads for tagging me. I'm about to finish my current reads and while waiting for the review, why not doing this? I have some trouble answering some questions below but finally I can make it.

What are your top three book pet hates?
-Book cover with a close-up face of someone. Don't judge me.
-Moody protagonists. Writing this makes me want to slap "her" even more.
-I-want-him-and-I-also-want-him-I-dont-want-to-lose-one-of-them kind of female protagonists. Seriously.

Describe your perfect reading spot.
Curled up on my sofa.

Tell us three book confessions.
- I rarely use bookmarks when I'm reading unless I got it from the book (which is rare for English books). I have bookmarks but I'm too lazy to pick it up and I'm not comfortable using it anyway. I memorise the page instead.
-I haven't read the whole THG series. Stopped by book 2 because Katniss is such a..
-Lately I've been covering my books. (Well, my sister did, I'm just helping)

When was the last time you cried during a book?
I really hate to admit this but I cried when I was reading 3600 Detik.

How many books are on your bedside table?
One. The one I'm currently reading at the moment.

What is your favorite snack whilst your reading?
I don't think I eat when I'm reading.

Name three books you would recommend to everyone.


Show us a picture of your favorite bookshelf on your bookcase.
Right now in my house, I only keep my TBR pile of books on my bookshelf, so..

Write how much books mean to you in just three word.
More than words.

What is your biggest reading secret?
I don't like books with quotes/songs lyrics quoted in the opening of each chapter. (You get it)

TAG - You're it!
I tag Stefanie at The Bookie Looker, Meg at Books and Highlighters, and Nur Aulia Afina at The Black In The Book.

-

By the way, yes, I redecorated my blog and 1) I can reply to comments; 2) The share buttons on each post is back; 3) Yes it's here, the GFC button. YAY.
Books and Stardust © 2014